Stressbehandling

En del mennesker spørger mig, om jeg tilbyder behandling af stress.

Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det behandling. Men jeg ved, at alle mine massager er med til at reducere stress. For mig handler det om at hjælpe folk ned i kroppen og lade den registrere stressen, og hvad den gør ved kroppen. Vi forstår rigtig  meget med hovedet, men det er først, når vi får kroppen med, at vi kan få gjort noget ved det.

Stress opstår, når krop og sind er overbelastet i længere tid. Rigtig mange har stress i deres krop i mindre eller sværere grad. Det sker, fordi vi vælger at overhøre eller ikke er i stand til at registrere de signaler, som kroppen giver, når vi presser den for meget.  Massage er en god måde at registrere og mærke, at der er stress i kroppen. Men massage er også en rigtig god måde at holde kroppen frisk på og forebygge, at stressen bliver siddende i vores system. En god helkropsmassage på 45-60 minutter vil fremme blodgennemstrømningen i hele kroppen og være med til at fjerne giftstofferne fra muskler og især fra leveren. Massagen vil styrke binyrerne og nyrerne, få hjertet til at slappe af og afhjælpe en del af de spændinger, som er i kroppen. Og ikke mindst vil massagen bringe ny energi til cellerne, huden og hele kroppens velvære.

Når stressen begynder at fylder for meget

Stress har mange niveauer og måder at komme til udtryk på. Det er vigtig at finde en massage, som ikke yderlige stresser kroppen. Kroppen skal inviteres til at slappe helt af, så den selv kan give slip på de spændinger, der er, og i det tempo, den er klar til. Det er vigtig, at der arbejdes med en krop og ikke på en krop. Er der meget stress, er langsommelighed og genkendelighed en vigtig faktor.  Det har f.eks. den ayurvediske chakrabalancering. Lange blide strøg som gentager sig i et tempo, så kroppen bliver bragt i dyb afspænding samtidig med en afbalancering af energisystemet .

Stress og tantramassage

Stressen udefra bliver ofte taget med hjem til partneren. Og det som ellers skulle være noget nærværende og kærligt, er blevet til noget, der også skal præsteres. Man er træt, inden man er begyndt. For mændenes vedkommende kan der f.eks. opstå problemer med manglende erektion. Og nogle af os kvinder har brug for tid til at åbne op. Er tiden der ikke, mister vi lysten.

En tantramassage kan være en god måde at stoppe op på og lade sig invitere ned i sin krop for at mærke, at tempoet har været for højt. At lade sig synke ned der, hvor der ingenting skal ske. Der, hvor der ikke skal præsteres, og der, hvor der ingen forventninger er. Der, hvor der bare sanses det nu, som lige er. Der, hvor den naturlige lyst igen kan få plads.

Er du meget stresset, kan det være en god ide at starte med en anden slags massage først, så der er mere ro til at kunne hengive dig til en tantramassage en anden dag.

Har denne tekst om stressbehandling og tantramassage vakt spørgsmål eller interesse, er du velkommen til at kontakte mig via min hjemmeside  https://you-be-you.dk/kontakt/

Kærlig hilsen Marianne Wind

By |2018-10-18T14:03:28+00:00October 12th, 2016|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment