Min vej gennem kroppen2018-12-29T23:21:06+00:00

Min vej gennem kroppen

Jeg har altid været fascineret af kroppen og dens kunnen. Som barn var det bare glæden ved at bruge kroppen gennem leg. Senere blev jeg optaget af, hvad min krop kunne præstere. Jeg opdagede, at jeg havde en god balance, så nysgerrigt gik jeg i gang med at afprøve forskellige sportsgrene, hvor balance er vigtigt, såsom klatring og kajak.

Men akrobatikken blev der, hvor min krop fik lov at præstere på højt plan. Jeg elskede det. Hele tiden forfine det. Blive ved med at træne, så der altid var overskud i det, jeg gjorde. Men alderen begyndte at banke på. Først ville ikke acceptere det og tænkte, at jeg bare skulle træne noget mere. Men det gik langsomt op for mig, at det var slut med at præstere akrobatik på højt plan. Det var en svær periode i mit liv, fordi akrobatikken havde fyldt så meget. Jeg følte, at min alder stod i vejen, og min krop og mit sind blev tungt.

Men en dag var der en, der fortalte mig, at man først blev gammel, når sindet bliver stift. Så sørg for at holde dit sind vågent og i bevægelse ved hele tiden at se nye muligheder.

Her skete et skift i mig, hvor det at præstere med kroppen, blev udskiftet med et fokus på vågen bevidsthed – nu med kroppen som udtryk. I denne periode mødte jeg også nogle amerikanske ”nyhippier”, som brugte yogateknikker til at holde en slackline (slap line) i ro. Jeg opdagede hurtigt, at jeg kunne træne min krop og mit sind til at falde til ro ved at side på linen med benene over kors. At dykke længere ind i kroppen. Gå på opdagelse, slippe usunde spændinger og prøve at finde roen og balancen. En rejsen ind i kroppen. Jo længere ind, jeg kom, jo mere vågen og bevidst blev jeg – og opmærksom på hvor fantastisk kroppen er.

Mit arbejde med tantramassage har gjort rejsen endnu mere subtil, og jeg har opdaget, hvordan alting opstår lige nu. Jeg opdager, hvor befriende det er for min krop at slippe gamle overbevisninger, normer og fortællinger om hvem jeg er, fordi de låser og fastholder i stedet for at folde sig ud i nuets friskhed.

Læs mere om tantramassge eller dine muligheder for Essetielmassage